Ekonomika

Podpora podnikania


Možností ako podporiť spoločnosť v snahe dosahovania zisku, je hneď niekoľko. Okrem klasických nástrojov dnes siahajú firmy aj po nových riešeniach. Podpora podnikania je široko- siahli systém nástrojov, vďaka ktorým spoločnosti dosahujú lepší zisk a vyššiu hodnotu výkonov. Nie sú to iba klasické reklamné predmety, shoty v rádiách a na televíznych obrazovkách. Možností ako podporiť podnikanie v sektore je oveľa viac. Kam nesiaha overená klasická reklama, tam prichádzajú inovatívne alternatívne riešenia, ktoré pomaly ale isto ovládajú marketingový priemysel.

spokojný zákazník

Pokým kedysi stačilo inzerovať s peknou fotkou a tvrdiť, že ponúkaný produkt alebo služba, napríklad shake na chudnutie alebo cvičenie, zabezpečilo žiadaný efekt… Dnes to už neplatí. Doba si žiada posun nielen v kvalite produktov a služieb, ale aj v reklame na dané produkty. Preto musíme byť klientom bližšie ako kedykoľvek predtým. Aktuálne je reálnym faktom to, že klient nielenže očakáva fungovanie produktu, osobný vzťah je to, čo predáva. Predávajúci je v denno – dennom kontakte so zákazníkom. Musí mu reálne ukázať, ako daný produkt funguje a aké má medzičasom výsledky. Interakcia na dennej báze je ten hlavný dôvod, prečo sa novodobým influencerom tak darí. Zdieľajú svoj život a jeho úskalia so svojím publikom, a tak im môžu nepriamo predávať riešenia na ich problémy.

zisky rastú

Zákazník je denne informovaný o tom, ako produkt funguje a aký je skvelý. Napriek tomu ale nevidí, či predávajúci naozaj funguje iba na základe fungovania produktu. Jedná sa o psychológiu predaja. Jednoduché princípy, odsledované cez štatistiky a dotazníky, formujú postupy marketingu. Na konci je spokojný zákazník, ktorý dostal to čo chcel alebo potreboval a samozrejme, spokojný predávajúci, ktorý motivuje svojich klientov k ďalším objednávkam a pozitívnym spätným väzbám. Práve tie sú tou prioritnou podporou, ktorú firma pri získavaní nových klientov potrebuje. Pretože napriek všemožným postupom a nástrojom v marketingovom priemysle, je stále istý fakt, že najlepšie predáva výrobky a služby práve pozitívna recenzia od aktuálnych klientov.